Lato to najlepszy czas w roku, w którym możemy bez ograniczeń korzystać z uroków pięknej pogody, ale to także cudowny czas zbiorów w naszych przydomowych ogródkach lub działkach. Kto z nas nie uwielbia sezonowych owoców? To właśnie wiśnie i czereśnie są smakiem lata, który jest w tym czasie kluczowym składnikiem wielu przepisów. Pyszne domowe ciasta z dodatkiem wiśni, słodkie kompoty, a nawet orzeźwiające wiśniowe koktajle – na takie smakowitości możemy sobie pozwolić w tym okresie. Jednak często przeszkodą jest bardzo czasochłonne i żmudne zajęcie, którym jest usunięcie pestek z owoców… Jednak istnieje pomocne narzędzie, dzięki któremu zaoszczędzimy czas, a cały proces będzie łatwy i przyjemny – drylownica do wiśni. W poniższym artykule udowodnimy, że drylownica do wiśni to must-have w każdej kuchni w okresie letnim!
Komu z nas pełnia lata nie kojarzy się z niepowtarzalnym smakiem świeżych wiśni i czereśni? Pyszne desery z dodatkiem dopiero zebranych owoców, przygotowywanie słoików z przetworami to wyjątkowy czas. A gdyby tak ułatwić sobie usuwanie pestek z naszych ulubionych owoców? Nic bardziej prostszego! Sprawdź nasze drylownice do wiśni, dzięki którym zaoszczędzisz mnóstwo czasu, a przygotowywanie dżemów, czy pieczenia ciast z tymi owocami będzie dużo szybsze.
Drylownice do owoców to bardzo praktyczna i przydatna pomoc kuchenna, które oferują wiele zalet i korzyści dla użytkowników. Jedną z jej najważniejszych zalet jest możliwość usunięcia pestek z owoców. W porównaniu z ręcznym drylowaniem wiśni lub czereśni, dzięki temu urządzeniu możemy zaoszczędzić dużo czasu i energii. Tradycyjne podejście do tej czynności jest niezwykle czasochłonne i wymagające dużego nakładu pracy, natomiast drylownice wykonują większość pracy szybko, co pozwala zaoszczędzić wiele godzin na ręcznej pracy.
Oczywiście, że powinniśmy umyć zarówno wiśnie jak i czereśnie przed drylowaniem, jak każdy owoc, który zamierzamy spożyć. Bez względu na to, czy mamy plan zjeść je od razu, czy poddać obróbce przygotowując dżem zawsze należy przemyć je pod chłodną bieżącą wodą. Niektórzy zastanawiają się, czy nie lepiej umyć wiśnie po użyciu drylownicy, jednak odpowiedź brzmi: nie. Po wydrylowaniu pestek, owoc traci swoją formę i puszcza już sok, a zewnętrzne zanieczyszczenia mogą przenieść się do jego wnętrza. Dlatego zawsze najlepiej od razu je dokładnie umyć, a dopiero potem przystąpić do ich przygotowywania.
Gdy wiemy już jak prawidłowo przygotować nasze owoce, nadchodzi czas, abyśmy mogli przyrządzić nasz ulubiony deser. Polecamy przygotowanie pysznego ciasta z wiśniami!
PRZEPIS NA PYSZNE CIASTO Z WIŚNIAMI:
Składniki:
Przygotowanie:
Oczywiście sekretem udanego ciasta są dobrze wydrylowane wiśnie, ale nie zapominaj o wyborze odpowiedniej blachy do pieczenia i szpatułek do mieszania – bez nich nie przygotujesz pysznego deseru, którego smakiem oczarujesz swoich bliskich. Smacznego!
Kontakt telefoniczny
pon. - pt.
od 8:00 do 16:00
+48 94 720 26 00
mail: [email protected]