Tradycyjny kuchenny nóż Edge z szerokim ostrzem przy rękojeści. Doskonale sprawdza się przy siekaniu warzyw i krojeniu mięs. Ostrze wykonane z wysokiej jakości japońskiej stali nierdzewnej 420J2 o twardości HRC53, dodatkowo szlifowane w celu przedłużenia trwałości. Rękojeść wykonana z solidnego tworzywa, które zabezpiecza ślizganiu się noża, nawet gdy dłoń jest mokra. Ostrze pokryte jest czarną powłoką PTFE, która zapobiega korozji i przywieraniu żywności do ostrza.
Nóż można myć w zmywarce, jednak rekomendowane jest mycie ręczne dla utrzymania krawędzi tnącej w doskonałym stanie przez długi czas.
Ostrzałka EDGE zalecana do ostrzenia noży i siekier. Antypoślizgowa podstawą pozwala na wygodne użycie dla osób prawo i leworęcznych. Dzięki zastosowaniu ceramicznej szpulki na ośce, nóż ostrzy się szybko i lekko
Dane techniczne
Materiał
Stal, Tworzywo sztuczne
Kolor
czarny, pomarańczowy
Detale
Nóż:
Długość ostrza: 19 cm
Całkowita długość: 33 cm
Waga: 124 g
Ostrzałka:
Długość: 16,5cm
Waga: 87g
Ten produkt może być używany bezpiecznie i w sposób określony przez producenta wyłącznie w oparciu o instrukcje używania i konserwacji, zalecenia, ostrzeżenia lub informacje na temat bezpieczeństwa umieszczone na produkcie bądź jego opakowaniu lub dołączone do produktu.