Podawanie ciast, deserów czy owoców za równo na co dzień jak i podczas specjalnych okazji wymaga od nas specjalnych naczyń, dlatego najczęściej wybieramy patery do serwowania. Jednak odpowiednia patera na ciasto, to nie tylko praktyczny element wyposażenia kuchni czy jadalni, ale również element wyrażający nasz styl i gust. Odpowiednio dopasowana patera sprawi, że podkreślimy charakter naszego przyjęcia i wprowadzimy odrobinę elegancji na nasz stół. Istnieje wiele różnych rodzajów pater, które różnią się między sobą nie tylko stylem, ale również swoją funkcjonalnością:
Tak naprawdę wybór odpowiedniej patery jest zależny od wielu czynników. Przede wszystkim musimy określić w jakim konkretnie celu będziemy jej używać. W przypadku, gdy często organizujemy przyjęcia, warto jest zainwestować w paterę na nóżce lub paterę piętrową, a dla miłośników tortów zdecydowanie polecamy paterę obrotową. Jednak, gdy priorytetem jest dla nas, aby ciasto zachowało świeżość na stole przez długi czas to warto kupić paterę z kloszem, która ochroni nasze smakołyki przed wyschnięciem oraz owadami.
Kontakt telefoniczny
pon. - pt.
od 8:00 do 16:00
+48 94 720 26 00
mail: [email protected]