Wielkanoc to jedno z najważniejszych świąt w Polsce, które obchodzimy tradycyjnie w gronie rodziny przy uroczystym śniadaniu. Jednym z nieodłącznych elementów świątecznego stołu jest babka wielkanocna, pachnąca cytryną, delikatna i pyszna. Ten klasyczny wypiek cieszy się ogromną popularnością w czasie Wielkanocy, poniżej przedstawimy przepis na babkę wielkanocną, którą z łatwością przygotujecie w domu.
SKŁADNIKI:
(wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej)
• 200 g miękkiego masła
• 120 g drobnego cukru do wypieków
• 4 jajka
• 400 g puree z mango (gotowej pulpy
z puszki)
• 500 g mąki pszennej
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• Skórki cytrusowe otarte z 2 limonek,
1 cytryny i 1 pomarańczy
• 1 białko
• Cukier puder (ok. 150 g cukru pudru)
• Szczypta soli
• Dodatkowo: 30 g masła + 2 łyżki mąki do przygotowania formy
PRZYGOTOWANIE
Smacznego!
Kontakt telefoniczny
pon. - pt.
od 8:00 do 16:00
+48 94 720 26 00
mail: [email protected]