Dajar partnerem prestiżowego konkursu L'ART DE LA CUISINE MARTELL 2017

2017-01-16

Mamy przyjemność poinformować Państwa, że firma Dajar po raz trzeci została prtnerem wyjątkowego wydarzenia jakim jest  L'Art de la cuisine Martell 2017 – jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce.  Po raz piętnasty firma Wyborowa Pernod-Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 4 marca w hotelu Zamek Ryn****

1016493 436038436561265 3691632800484962007 n

MARTELL

To uznana na całym świecie marka, najbardziej szlachetnych i wyrafinowanych w smaku koniaków pochodzących z południowo – zachodniej Francji, których historia powstania sięga 1715 roku.  W całej gamie produktów odnajdziemy takie trunki jak:  Martell VS, Martell VSOP, Martell XO.

FORMUŁA KONKURSU

L'Art de la cuisine Martell to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju, organizowany od 14 lat  w wyjątkowych miejscach. Konkurs polega na przygotowaniu potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem (do samych potraw nie jest dodawany koniak). 

Zgodnie z regulaminem talerze z oferty naszej firmy są obowiązkowymi talerzami których muszą użyć ekipy startujące do prezentacji swoich dań konkursowych: 
1. Churchill Studio Prints Raku, płaski 29cm 
2. Churchill Studio Prints Homespun, 28cm

 15994994 746303805534725 668560143198194317 o15894384 746303852201387 28268306154759224 n

W konkursie bierze udział 16 ekip kucharskich – młodych adeptów sztuki kulinarnej, z najlepszych restauracji w Polsce. Zgodnie z regulaminem zawodnicy wystąpią w czterech odsłonach na specjalnych stanowiskach konkursowych. Na przygotowanie każdego dania w 12 porcjach kucharze będą mieć jedną godzinę.

Szczegóły na stronie: http://www.martell.pl/konkurs-kulinarny/