Firma Dajar sponsorem nagród AIG PRIX ORAZ ARS COQUINARIA przyznawanych przez Polską Akademię Gastronomiczną

2016-03-13

 

Dnia 11 marca br. w restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich w Warszawie odbyła się uroczysta Gala wręczenia nagród AIG PRIX oraz ARS COQUINARIA. Akademia Gastronomiczna w Polsce nominuje polskie osobistości gastronomiczne do prestiżowych nagród AIG PRIX - przydzielanych rokrocznie przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną dla wybitnych jednostek i instytucji, które wyróżniają się na obszarze danego kraju międzynarodowym poziomem.

Wśród dotychczasowych laureatów nagród AIG PRIX w Polsce wymienić można:

NAGRODY AIG PRIX 2016


Firma Dajar jako partner Polskiej Akademii Gastronomicznej przyczyniła się do wręczenia laureatom wyjątkowych nagród dodatkowych:

Marcin Przybysz – staż w restauracji Osteria Francescana, 3 gwiazdki Michelin, 2 miejsce w prestiżowym rankingu The World’s 50 Best Restaurants, Modena, Włochy
Paweł Zduniak – study trip po regionie Ribera del Duero, Hiszpania
Krzysztof Ilnicki – urządzenie Thermomix TM5 firmy Vorwerk
W tegorocznej ceremonii udział wzięli zeszłoroczni laureaci nagród AIG PRIX, zdobywcy stażów ufundowanych przez Akademię w programie Top Chef, a także licznie zgromadzeni Członkowie Akademii oraz przedstawiciele zaprzyjaźnionych mediów gastronomicznych.

Po zakończeniu oficjalnej części wieczoru, zgromadzeni goście mieli okazję docenić kunszt Szefa Marcina Przybysza podczas przygotowanej przez niego specjalnie na tę okazję 8-daniowej kolacji.